Få ryddet op i dit content

Google site command

Det findes i dag mange hjemmesider som har ligget online i de sidste 10 år. Her er det vigtigt at man vedligeholder og opdatere sit indhold og får ryddet op i det gamle. En ting som mange også glemmer at tænke over er at få sorteret ud i demo indhold. Hvis man f.eks. benytter wordpress og installere en skabelon med demo indhold er det vigtigt at rydde ud i alt det som ikke skal bruges. I dette indlæg kommer jeg med eksempler på hvad man glemmer at fjerne eller opdatere og hvordan man tjekker hvad der er i google index.

Ændre hjemmesider fokusere kun på at komme med nyt indhold og glemmer at opdatere det eksisterende. Det kan være stor effekt at hente, ved at sortere ud i ældre artikler og produkter. En kendt modetøjs webshop, dr. Adams fører mange spændende brands som er populære her og nu. Problemet med det er, at hvis shoppen ikke fører branded længere, vil kategori siden stadig være tilgængelig, men uden indhold. Hvis der opstår mange af lignede sider, vil Google straffe hele domænet.

Et eksempel på at man bør rydde op i standardiserede demo indhold, er min kollegas blog. Her er det et standard indlæg, “Hello world” indekseret i Google. Det er et svagt resultat og Google kan i værste tilfælde straffe hele siden for tyndt indhold.

Find ud af hvad der er i Google index

Det er flere måder til at finde ud af hvad Google har indekseret og ikke indekseret. Ved en kommandosøgning som “site:domænenavn.dk” få du nemt et overblik over hvad der er i index for det enkelte domæne. Hvis man fortsætter site-søgningen til ende, viser Google hvor mange sider som er i deres primære indeks. Normalt når man laver sådan søgning, og ikke er flere resultater at vise, vil Google fortælle, at sider ligger i det supplerende indeks.

Årsagen til, at sider kan ende i det supplementale indeks, kan være mange. Heriblandt at der ingen interne links er til siderne, hvorfor de ikke har nok værdi til at gøre sig i det “rigtige” indeks, men der kan også være tale om tyndt indhold, som eksemplet på min kollegas side eller dupletter (duplikeret indhold).