Fordele og ulemper ved Magento CMS?

Magento cms

Magento er et open source CMS, som giver dig utroligt mange muligheder. I tidligere indlæg har jeg beskrevet fordelen ved at benytte open source CMS, men lidt overset Magento. Dette er dog helt bevidst. Nogen vil mene, at Magento ikke er noget for nybegynderen og andre det modsatte. Jeg er af den opfattelse at dette system er stadiet over (nogen vil mene under) WordPress, rent teknisk. Begge systemer er bygget på .php, og derfor minder de et lang stykke hen af vejen om hinanden. Magento indeholder, som standard, et hav af nyttige funktioner for den professionelle e-købmand. Hvis du synes løsningen mangler noget fra standard, kan du let og enkelt tilføje et par extensions (også kaldet plugins eller moduler), som der findes et hav af til dette CMS. I universet findes Magento Connect, som er Magentos marked for extensions. Nogle koster penge, andre er gratis. Derudover kan du også som programmør, selv lave extension til systemet, det kræver dog en del viden om kode og programmering.

Magento fordele

En anden stor fordel ved systemet er at det er det er relativt nemt at flytte eksisterende løsninger over fra andre e-handelsløsning, såsom; Shopify, WooCommerce, Prestashop etc. Migrering vil både tage ordrer, kunder, produkter, kategorier, billeder, attributter osv. med over, alt dette gøres på et par timer af gratis extensions.

Jeg har arbejdet med en del kunder som benytter sig af Magento platformen, med stor succes. Blandt andet webshoppen Essential Foods, som sælger hundefoder i høj kvalitet. Hjemmesiden findes på dansk, engelsk,og svensk, og styres alt sammen fra samme backend.

Ulemper ved Magento

Dette CMS er et godt og solidt system, om du har 10 eller 10.000 produkter i din webshop. Dog skal du være opmærksom på at din hosting udbyder kan klare håndteringen af systemet, da et billigt webhotel ofte kan være nede eller loader langsomt, som kan ende ud med at dræbe konverteringerne på din side.

Summasummarum, så er Magento et godt CMS. Dog bør du kun vælge dette system hvis du har et mål om en stor webshop, med mange produkter. Ellers er der mange mindre CMS som er mere brugervenlige