Hvorfor skal du have et SSL certifikat?

ssl certificate vigtigt

I et tidligere indlæg har jeg skrevet om at fordelen ved https vs http, men er blevet gjort opmærksom på at jeg kom lidt for let over gennemgangen, og det beklager jeg. For at din side overhovedet kan kører https, kræver det et gyldigt SSL certifikat, hvilket du kan tilkøbe ved langt de fleste webhoteller. I dette indlæg vil jeg gå i dybden omkring selve certifikatet og kommer med råd og vejledning om implementeringen. Læs med her.

For at tage snakken omkring vigtigheden af et SSL certifikat, er det vigtig at forstå hvad dette certifikat egent gør. For at sige det på en enkel måde, er det kryptering som skal sørge for at hackere og andre ikke kan se med når du fx indtaster dine kreditkortoplysninger. Det lille “s”, efter http henviser til at siden er beskyttet af SSL, hvilket betyder Secure Socket Layer.

“SSL står for Secure Sockets LayerSSL er en krypteringsprotokol der sikrer at kun afsender og modtager kan læse informationen der sendes der imellem.” – wikipedia.

Tilbage i slut 2014 annoncerede Google at https ville få en stor betydning for fremtidens webshops og at det allerede vil være en ranking faktor for webshop (læs artikel her). Til at starte med var det udelukkende henvendt til webshop, da man ofte taster fortrolige oplysninger som kreditkortoplysninger, adresse og meget mere. Men for et knap et år siden, udtalte Google at overgangen fra http til https, med korrekt implementering af 301 redirects, ville overføre fuld pagerank. Hvilket jo må siges at være en indikator for at alle sider nu skal over gå til https og få et certificeret SSL certifikat.

Hvordan tjekker du om SSL certifikatet er certificeret?

Jeg har hjulpet flere kunde med korrekt implementering af Https og SSL, bla. en kunde ved navn Skurkeksperten.dk, som sælger stuke og fodlister online. På hjemmeside ssllabs.com/ssltest vil du kunne teste om certifikatet er korrekt certificeret og er tilgængelig. Se screenshot fra ssllabs.com her: