Robotterne kommer…

Robotterne kommer...

Vi lever i en tid og et samfund hvor teknologien er i rivende udvikling. Tilbage i 1990erne stod den på personlige hjemme computer. Rigtig mange har den eller vil have den, og man lever intenst med den og kan stort set ikke fungere uden. I de sene 90er kommer internettet åbning,  og der åbnes op for uanede muligheder. I 2000 erne er Internettet blevet en selvfølge og de sociale medier dominerer nu vores sociale liv. Det samme gør nanoteknologien i form af blandt andet iPoder og mp3-afspillere. I 2010erne som vi lever i bliver udviklet nye gadgets til hjemmet som gør vores hverdag nemmere. Selvom der næsten med det samme kommer et nyere og smartere produkt, så er ens gadget i langt de fleste tilfælde fremtidssikret. Desuden kan det blive en meget dyr fornøjelse, hvis man skal ud og købe det nyeste nye hver eneste gang, der kommer et bedre produkt, end det man ejer.

Robotterne ER kommet

Robotterne kommer er et udtryk vi efter hånden har hørt i lang tid og især i forbindelse med at robotterne kommer og overtager vores job. Mht. til mange af hjemmets gøre mål, så er de for alvor rykket ind. Bl.a. rengøringen som i mange år været båret af traditioner, og i mange danske hjem benytter man sig bare af det rigtige rengøringsmiddel og en ordentlig omgang knofedt. Men digitaliseringen har efterhånden også indhentet rengøringen erhvervsmæssigt såvel som privat. I dag har efterhånden mange hjem en eller anden form for robot og især en robotstøvsuger et blevet en populær gadgets. Her kan du altså få støvsuget gulvet, uden at røre en finger.

Ligeledes er robotplæneklipperen blevet en vare som fylde de danske byggemarkeder. Der findes et hav af forskellige modeller, hvor nogle er gps baseret og andre kører efter en ledning som ligges rundt om græsplænen. Jeg er meget fascineret af den nye teknologi, og må sige at jeg byder disse robotter hjertelig velkommen.