Undgå 301 loop ved https redirect

seomik loop https

I tidligere indlæg har jeg beskrevet vigtigheden i at få hjemmesiden til at loade via https, ift. en udtalelse fra Google. Det er stadig lige så vigtigt og hvis din siden ikke allerede loades via https, så er det med at få den til at gøre det. Læs evt. mit tidligere indlæg om https vs. http her. I dette indlæg vil jeg komme med et tips til hvordan siden ikke looper, når det overgåes til https. Læs med her.

Ligesom jeg i tidligere indlæg har beskrevet at sider skal loades via https, har jeg også lavet et indlæg omkring 301 redirects, hvor jeg beskriver hvordan linkjuice bliver videre ført fra 301 kontra 302. Når en hjemmeside overgår til https er det vigtigt at den ikke looper, forstået på den måde at bruger først bliver sendt til en “mellem station” og videre til slut destinationen. Jeg havde selv problemet med min side, hvor den loopede således: seomik loop https

Som billedet viser bliver versionen https://seomik.dk/, videre sendt til https://seomik.dk/ og til sidst slut destination https://seomik.dk/. Selvom Google har udtalt at værdien fra http til https bliver fuldt ud overført ved 301 redirects, så taber man altså noget værdi i dette loop. Seomik.dk loader korrekt nu, og ligesom en kunde jeg har arbejdet med som tilbyder teambuilding, ser seomik.dk også således ud nu.

Hvordan laves korrekt 301 redirects i WordPress?

Som i alle andre CMS og hjemmesider generelt, skal man aktivere et SSL certifikat, og fortælle WordPress at den primære version er https. Du vælger selv om du vil benytte med eller uden www. Husk det skal angives i Google Search Console! Hvis der er en ny hjemmeside kan du blot tilføje s i http under instillinger -> generelt, se billedet herunder:

seomik https wordpress

Hvis du derimod har en eksisterende WordPress side, med meget indhold, kan den fejle hvis du blot gør dette. Det kræver nemlig at alle elementer også loades via https. Du kan manuelt skifte alle elementer, men du kan også benytte forskellige plugins, og her anbefaler jeg det det hedder Really simple SSL.