Affiliate marketing, hvad og hvorfor?

Affiliate marketing

Affiliate Marketing er en markedsføring metode, hvor en virksomhed kun betaler for de leverede resultater. Resultaterne kan variere meget og kan bl.a. være solgte varer, leads, besøg på website, tilmeldinger til nyhedsbreve, bannervisninger, nye fans på Facebook, følgere på instagram osv. På online markeds marketings sprog betegner vi sådan et resultat som en konvertering.

Den måde som en typisk affiliate aftale foregår på er ved at virksomheden kontakter et affiliate-netværk og laver en aftale om hvor meget de vil betale for en konvertering. Affiliate-netværket kontakter så deres affiliates, som kan være webportaler, onlineaviser, eller iværksættere der få trafik fra andre sider som f.eks.  Facebook, blogs, prisportaler etc., og tilbyder dem en pris pr. konvertering. Affiliate-netværket tager så en kommission af hvert salg og afregner typisk hver måned med deres tilknyttet affiliates. Du kan altså som almindelig website ejer tjene penge på affiliate reklamer, hvis du har trafik til din siden.

Forskellige affiliate netværk

Der findes et hav af forskellige affiliate netværk. Af nævneværdige vil jeg anbefale jer at tage et kig på AdSense fra Google, Adservice, partner-ads og Euroads. På flere af siderne skal du forespørge på om du må reklamere for de pågældende hjemmesider, på din siden. Der findes også affiliate virksomheder som er ligeglad med hvor deres reklamer kommer hen, og her er det altså ikke nødvendigt at forespørge på annoncering.

En større portal som Princepusher.eu har lavet deres eget affiliate netværk, og du kan som virksomhed ejer forespørge på at komme ind på siden. På siden har de mange relevante produkter til mobilen og fungere som en prissammenligningstjeneste. Ligeledes har de opdelt kategorier på siden efter mobilproducenterne men også som kategorier som f.eks. “Mobiltelefon med bedste antenne”, “Anbefalede mobiltelefoner til børn” og “Bedste kamera mobil”. Alle webshops som er tilknyttet denne prissammenligningstjeneste, skal være tilmeldt e-mærket.