Google Tag Manager har mange fordele

Google har efterhånden en del værktøjer som hjælper dig med at holde din hjemmesiden kørende. Et af dem er Google Tag Manager. Google Tag Manager, også kaldet GTM er et effektivt og fleksibelt værktøj, der giver dig mulighed for – helt på egen hånd – at opsætte tracking på en lang række måle elementer på dit website eller webshop. Det kan være tracking af tilmeldinger af nyhedsbreve, delinger på sociale meder, køb på webshop og mange flere.

Med Google Tag Manager får du mulighed for at opsætte tracking af forskellige parameter, så du kan indsamle præcise data på dine besøgendes adfærd på dit website, og se hvordan du kan agere med dem på bedst muligvis. Implementering og opdatering af ‘tags’ gør det utrolig let at arbejde med et struktureret KPI-setup og klare parameter mål. Naturligvis snakker GTM rigtig godt samme med både Google Analytics, som giver dig nemt et overblik over effektmålingen og Google AdWords som strukturere dine annoncer og remarketing.

Google plugin, Google Tag Assistant

Google har udviklet et godt plugin til Chrome, Google Tag Assistant, som kan spore om de forskellige tags, fra både Google Tag Manager, Google Analytics og Google AdWords er implementeret ordentligt. Jeg har hjulpet en webshop som sælger stof og knapper, Stofgiganten.dk, med implementering af Google Tag Manager og derigennem Analytics og Remarketing tag i Google AdWords. Løsningen ser således ud: