Optimering af billeder til søgemaskinerne

Optimering af billeder til søgemaskinerne

Der findes mange tekniske elementer som kan optimeres i forbindelse med at en hjemmeside gøres mere synlig i søgemaskinerne. Billedeoptimering er en af dem. I denne artikel tager jeg udgangspunkt i netop billedeoptimering, da billederne ofte her en stor betydning i forhold til sidens brugervenlighed. Vi tager udgangspunkt i 3 emner omkring billedeoptimering, emnerne er følgende: billedetsstørrelse, filnavn og dimensioner.

Billedstørrelse

Billedets størrelse har en stor betydening for hvor hurtigt en side loader, hvilket har en stor betydning for brugervenligheden og for SEO’en på siden. Generelt set bør et billede ikke fylde mere end 100kb, men der vil altid være undtagelser. Et værktøj som tools.pingdom.com, måler hastigheden på hjemmesiden, og udpeger specifikt hvor der kan optimeres. Her vil det tydeligt fremgå, hvis der er nogle billeder på siden, som er for store, og loader langsomt. Der findes mange måder til at komprimere billeder, Photoshop er en mulighed. Til wordpress og mange andre CMS, findes der også et plugin, ved navn Kraken.io, som gør det for dig

Filnavn

Billedefilen bør altid omdøbes til noget der er relevant. Der kan være keywords som beskriver billedet eller keywords som man ønsker at være synlig på. Søgemaskinerne er endnu ikke så gode til at afkode billederne, så ved at give billedet et korrekt navn, vil være en stor hjælp for SEO’en. Der findes flere elementer, hvorledes du kan navngive billedet, men Alt-teksten er den tekst som søgemaskinerne lytter mest til. Det er ligeledes den tekst som kommer frem i Googlesbillede resultat som beskrivelse. Hvis det CMS du sidder i, ikke selv formatere Alt-teksten, kan du gøre det med følgende kode: <img src=”billede.jpg” alt=”Skriv teksten her”>. Sidste vigtige tag, er title-tag. Et title-tag fortæller blot billedets navn, eller hvad billedet viser, samt vises når du holder musen over et billede.

Dimensioner

Det er vigtig at billedet holder de rigtige dimensioner, og det hverken formindskes eller forstørres. Billedet bør altid vises i sin fulde størrelse, fremfor at blive tilpasset igennem kode. Ved at benytte de rigtige dimensioner fra start, øger du også siden loade hastighed, og viser billederne i den bedste opløsning for brugeren.

Optimering af billeder i forhold til søgemaskinerne er stadig en vigtig del, selvom Google og andre søgemaskiner bliver bedre og bedre til at afkode billeder.