Hosting løsning – hvad skal du overveje?

webhostning hvad skal jeg vælge

Der findes i dag utrolig mange løsninger hvad der angår hosting af et website. I denne artikel tager vi et kig på hvilke løsning du skal vælge og hvad du skal være opmærksom på. For det er nemlig ikke helt ligegyldigt hvilken udbyder du vælger, der findes udbydere som er bedre til at hoste webshops, bedre til at hoste et form for CMS, og mange andre fordele ved de forskellige udbydere – læs med her.

I danmark kan der blandt andet nævnes one.com, Dandomain, Unoeuro og Powerhosting, som de mere kendte løsningerne. Fælles for alle disse er at de tilbyder en full hostingløsning, hvor der er mulighed for at at købe domæne, webhotel og database samlet. Af disse 4 vil jeg klart anbefale Unoeuro, da løsningen er stabil, billig og let tilgængelig. Udover disse løsninger findes der også mere specifikke hostingudbydere som henvender sig WordPress CMS, som jeg arbejder meget i. Vores vin webshop vindoro, er blandt andet hostet hos WPengine.

Kig efter disse specifikationer når du vælger hosting:

  • SSL certifikat og opsætning. Undersøg mulighederne for SSL certifikat, da det kræves ved https løsninger. Læs evt. mit indlæg om https vs. http.
  • http/2. Den nye standard inden for http levering af en hjemmeside. Det spiller en stor rolle for stabiliteten og hastigheden af hjemmesiden.
  • PHP 7 – rigtig mange hjemmesider er bygget i PHP, og med den nye PHP 7 standard leveres hjemmesiden eller webshoppen mere stabilt og med højere hastighed.
  • CDN (Content Delivery Network) – CDN sørger for at dit indhold bliver serveret fra forskellige servere i forskellige lande, sørger samtidige for at dit website bliver præsenteret fra en en server i nærheden af dine brugere!
  • Serverside objekt caching – Få cachet dit website serverside, en hurtig og effektiv form for caching intet plugin kan hamle op med.

Til mange af mine egne løsninger bruger jeg WPengine, som er en løsning som er beregnet til WordPress løsninger. Udover ovenstående fordele, tages der automatisk backup, advarsel om plugins med sikkerhedsfarenotifikationer, SFTP, som er en mere sikker form for FTP-adgang. Ved Bondtofte & Co. tilbyder vi Wpengine hosting løsninger til vores kunder og du kan læse mere om løsningen på vores side.