Https✅ vs. http🚫? Hvad skal vi vælge?

https vs http

Som du sikkert har lagt mærke til er der mange hjemmesider som er begyndt at køre https frem for http. Og det er der en god grund til. En side som kører https henter elementerne sikkert og derfor er mere troværdigt. Google har i slutningen af 2016 udtalt at sider som kører https vil blive tilgodeset i form af rankings. Google har ligeledes udtalt at overgangen fra http til https med redirects vil overfører fuld page rank. Når https implementeres skal der opstilles korrekt 301 redirects for at undgå at miste synlighed i Googles søgeresultat. læs med her, om hvordan overgangen til https gøres mest gnidningsfrit, for der er ingen tvivl om at hjemmesiden skal kører https i fremtiden.

Når du skal opstille 301 redirects fra http til https kan du med fordel lave redirects i htaccess. Der kan også opstilles redirects direkte serversite, som gøres der hvor siden er hostet. I htaccess opstilles redirects på følgende måde:

RewriteEngine On
RewriteCond %{HTTPS} !=on
RewriteRule ^.*$ https://%{SERVER_NAME}%{REQUEST_URI} [R,L]

Er implementeringen til https lavet korrekt?

Når redirects er sat korrekt op, er det vigtigt at domænet kun svare med et domæne. hoveddomænet skal svare med status kode 200 success og de andre domæner skal svare med 301 redirect. Du skal tage valget om hjemmesiden skal svare med eller uden www. Jeg har hjulpet en låsesmed i Helsingør, Laasop.dk, med implementeringen til https, og hvor deres side svarede som nedenstående, men svarer korrekt nu.

låsesmed i Helsingør, Laasop.dk

Du kan bruge værktøjet httpstatus.io, for at tjekke om domænet svare korrekt. Hvis implementeringen af https er udført korrekt, vil du ikke opleve noget faldt i ranking, hvis det derimod ikke er, kan det får katastrofale konsekvenser for placeringerne.

Har du brug for hjælp?

Hvis du har brug for hjælp til implementeringen, sidder jeg klar til at hjælpe. Inden længe til der være et krav fra Google side af og du bør derfor allerede nu overveje løsningen med https. Læs eventuelt mere om SEO og overgangen her.