Intern linkstruktur, har det værdi?

intern linkstruktur

Som nævnt i tidligere indlæg findes der flere facetter af SEO. I tidligere indlæg har jeg skrevet meget omkring ekstern linkbuilding og værdien heraf. Dette indlæg vil omhandle intern linkstruktur og beskrive vigtigheden heraf, læs med her.

Intern linkstruktur handler som at have en god struktur på din hjemmesiden, og linke mellem dine undersider. Det hjælper brugerne til at finde det de søger efter og på samme tid hjælper du Google til at forstå hvordan din hjemmeside hænger sammen. Den interne linkstruktur han på mange måder sammenlignes på vejvisere på din hjemmeside. I og med det er internt, har du 100% selv mulighed for at strukturere og påvirke den, modsat ekstern linkbuilding. Hvis du ikke har en klar vejviser på din side, er det stort set umuligt for Google og dine brugere at finde rundt.

En af de første ting jeg kigger på når jeg skal hjælpe en kunde med et nyt site, er at kigge på hvordan hjemmesiden er sat op. Både teknisk og den generelle linkstruktur. En kunde som sælger legetøj online, Only4kids, har gjort god brug af intern linkstruktur. Se eksempel her:

only4kids linkstruktur

Intern linkstruktur, hvor vigtigt er det?

Værdien af en god intern linkstruktur er stadig en af de vigtigste parameter inden for SEO. Flere af mine kunder er kommet på side 1, i stærkt konkurrenceprægede brancher, alene ved hjælp af intern linkstruktur. Det er alfa omega at den interne struktur er på plads, inden der begyndes at bygge eksterne links ind til siderne. Menustrukturen er en form for linkstruktur, men det er ikke nok. Nogle sider på din hjemmeside, ligger i undermenuer og derfor kan være gemt væk i flere step. Derfor er det vigtigt, at du i dine tekster linker internt til vigtige undersider på din hjemmeside, og på den måde skaber god struktur.

Kontakt mig gerne hvis du er interesseret ovenstående emne, eller har spørgsmål til din hjemmeside.