Det skal du være opmærksom på hvis du ændre webshop system

Det skal du være opmærksom på hvis du ændre webshop system

Der findes rigtig mange forskellige webshop systemer og der er fordele og ulemper ved dem alle. Vi har i tidligere indlæg beskrevet hvilket CMS jeg ville anbefale og hvor mine præferencer ligger. I dette indlæg tager vi et kig på hvad du skal være opmærksom på hvis du skifter system eller opgradere til en nyere version i det eksisterende system.

Jeg har hjulpet en lang række kunder som har benyttet ældre systemer som smartweb og scannet, hvor disse systemer har skabt en del problemer fra at gå til en nyere version. I nogle tilfælde har løsningen været at rykke system, men vi har erfaret at det kan lade sig gøre at rede løsningerne i de fleste tilfælde.

Scannet har med deres version på webshop1 reklameret med en øremærket webshop til søgemaskineoptimering. Ved version 1 var der dog ikke søgemaskinevenlige urls, hvilket ikke er så hensigtmæssigt. Det har de dog formået at lave i versionen webshop2. Problemet er bare at hvis man som webshop ejer ikke får redirectet url’erne og brugt de søgemaskinevenlige urls, kan det skabe problemer på sigt. Versionen WebShop2 fra ScanNet har fra starten aktiveret SEO værktøjet, og du skal om sådan ikke gøre noget ekstra for at onpage optimere siden. I webshop2 har du mulighed for at ændre dine urler, hvilket i dag er meget vigtigt for at give søgemaskinerne det rigtige billede af, hvad hver enkel side indeholder på din webshop og på den måde bruges url’en som breadcrum. Virksomheden Weboil, som bl.a. sælger motorolie online, er gået fra scannet webshop1 og er nu på version 3. Der er stadig visse udfordringer, bl.a. skal man i scannet oprette nye urls til moduler og menuer internt på siden.

Husk disse grundlæggende ting

Det kan ikke sige mange gange nok, REDIRECT! At gå fra et system til et andet eller fra en version af et system til en nyere version, kan skabe mange problemer. Det er ofte ikke nok at redirecte gamle urls med en generel regel, hvor alle links går til forsiden. Hvis du ikke ønsker at tabe placeringer ved et skifte er det vigtigt at redirecte urls 1 til 1 manuelt.