SSL certifikat på domænet og subdomænet

SSL certifikat på domænet og subdomænet

Jeg har i tidligere artikler beskrevet dilemmaet om valg af domæne: ccTLD vs. gTLD, hvor jeg kort har beskrevet de fordele ved at vælge et ccTLD frem for et subdomæne, når det handler om sprogversionering på hjemmesider, Ligeledes har jeg i artiklen omkring loop ved https redirect, hvor jeg beskrev vigtigheden af at en SSL certifikat blev loadet korrekt og at der ikke var loop ved redirect. I denne artikel vil komme dybere ind på de emner jeg refererer til i ovenstående artikler, samt hvordan du implementer certifikater på domænet og på subdomænet.

Det er ikke længere et spørgsmål om du skal implementer https og et SSL certifikat på din side. Hvis du ikke allerede har gjort det, så er det bare med at få det gjort nu. Mange browsere, her i mellem chrome, melder fejl til en besøgende, hvis der ikke er korrekt implementeret SSL. Dvs. at du som hjemmesiderejer kan gå glip af en købeklar besøgende og dermed en forespørgelse eller et salg.

Både gratis og betalte SSL certifikater

Der findes både gratis og betalte SSL certifikater. Den billigste løsning for at komme igang er enten Let’s Encrypt eller OpenSSL. Du kan også lave dine egne – gratis – SSL-certifikater via Get HTTPS For Free. Alle 3 certifikater er gratis som udgangspunkt, men de kræver installation på serverniveau, og er derfor kun mulige, hvis du enten har din egen server, eller hvis dit webhotel stiller servicen til rådighed via deres administrationssystem. Nogle webhost kan godt finde på at tage et gebyr for brugen af enten Let’s Encrypt eller OpenSSL på deres server, men en webhost som Unoeuro er det gratis at tilføje Let’s Encrypt SSL-certifikatet, både til primære domæne og til subdomæner som ligger på serveren. Jeg har hjulpet en kunde, en køreskole i københavn, som bl.a. tilbyder bil kørekort. Her har de korrekt implementeret SSL på det primære domæne, stjernqvist.dk, men virksomheden har også et subdomæne hvor deres shop ligger, shop.stjerneqvist.dk. Sådan så det ud inden jeg hjalp kunden med at implementer SSL:

shop.stjernqvist SSL

 

 

Som sagt, er det bare med at komme i gang med at få lagt ALLE dine sider og subdomæner på https-protokollen. Der er ingen tvivl om at et korrekt installeret SSL-certifikatet gør en forskel din SEO-ranking, og ligeledes er det altid en god idé at vise dine brugere, at du tager hånd om håndteringen af deres personlige oplysninger.