Vælg det rette farvevalg til din webshop

Vælg de rigtige farver

I forbindelse med at lave eller få lavet sin første webshop er der mange valg som skal træffes. Et af dem er farve valget til shoppen, og hvilket miljø man ønske at skabe. Det er nemlig ikke helt ligegyldigt, hvilke farver der er på din webshop, i dette indlæg giver jeg et par gode tips til hvad de forskellige farver signalere for en besøgende og få gode råd til, hvordan du vælger det rigtige miljø til din forretning, læs med her.

Farvevalget på en webshop bør ikke bare træffes ud fra beslutningen om hvilke farver man godt kan lide som person, eller som man mener vil virker. Farverne påvirker din hjerne det har utallige studier vist. Farven på kanpper og vigtige punkter på en hjemmeside, har en direkte indflydelse på vores købsmønster, og derfor er det ikke for sjov at mange af de helt store virksomheder vælger den samme farve til deres shop eller hjemmeside

Farverne påvirker vores indre system, og giver os en særlig stemning, som kan give os lyst til at købe. Et godt tip er at tjekke konkurrenterne i markedet, og se hvilke farver de benytter. Derudover er der også farver som passer til til forskellige brancher, hvor man ofte ser webshops som henvender sig til børn, med meget kraftige farver, og webshops som henvender sig B2B markedet er mere rene og klare farver. Ens for alle webshops er at call to actions knapperne, skal have kontraster. Det er vigtigt, at den potentielle kunde ikke skal tænke over, hvor han eller hun skal klikke for at købe produktet – ellers risikerer du at gå glip af salget. Der findes en lang række værktøjer og internettjenester som hjælper dig med at finde farver som komplementer hinanden godt.

Gode værktøjer til at vælge farver:

https://color.hailpixel.com/

http://paletton.com/

http://www.colourlovers.com/

Jeg har hjulpet webshoppen Skiltex.dk, som sælger skilte, displays og messeudstyr til andre virksomeheder. Webshoppen henvender sig udelukkende til b2b markedet, og har derfor valgt at holde farverne blå og hvide farver, altså de klare og rene farver.