Valg af webserver i forhold til performance

Valg af webserver i forhold til performance

Der findes et hav af muligheder for at tjekke hvordan en site performer. SEO branchens enevældige konge Google har som bekendt lavet performanceværktøjet Google PageSpeed ​​Insights. Værktøjet hjælper nemt med at identificere måder til at gøre dit websted hurtigere og mere mobilvenligt, ved at følge deres anbefalinger. Fra 2018 beregnes hastighedsresultaterne PageSpeed ​​Insights fra Lighthouse, som er deres open source værktøj.

Næsten alle hastighedstest-værktøjer (paradoksalt nok ikke Google pagespeed insight) giver dig mulighed for at vælge mellem forskellige teststeder rundt om i verden, og det har stor betydning. Årsagen til dette er at i forhold til datacenteret, hvor dit website hostes, og brugernes lokation, handeler om at datoen skal sende længere. Det er fx faktorerne TTFB, netværk latens, FID og mange flere, der bliver påvirker. CDN kan spille en stor rolle, da datoen liver præsenteret fra det datacenter der ligger tættes på.
En god måde til at se hvordan CDN’en har en indvirkning websted er fx at deaktivere din CDN midlertidigt og tjekke scoren uden CDB, for virkelig at se forskellen.

Jeg har lavet en test på SEOmik.dk og resultatet er overraskende. Jeg har på de 2 test, testet samme website, på 2 forskellige servere, igennem Google pagespeed insight. Første screenshot er fra da sitet er hosted ved Kinsta med CDN og andet screenshot er fra Unoeuro uden CDN. (Der er dog mange andre faktorer på et server setup, end CDN).

Performance test i forhold til webserver

Pagespeed SEOmik kinsta vs. unoeuro

Som det ses score siden overraskende nok langt bedre score på Unoeuro host, kontra Kinsta. Som tidligere nævnt er det ikke muligt at ændre lokation i Google pagespeed insight, og den måling bliver kørt fra USA. Derfor er det endnu mere overraskende at min test viser ovenstående resultat.

Så det er vigtigt at afprøve dit websted både fra et sted, der ligger tæt på dit datacenter og et langt væk. Dette vil også hjælpe dig med at se, hvor meget af en indvirkning CDN’en har på dit WordPress-websted. Du kan også deaktivere din CDN midlertidigt og genprøve uden virkelig at se forskellen.