Internettet er fuld af muligheder og der er mange fordele ved at handle på nettet, bl.a. prissammenligningtjenester og prisportaler. Her er det let og enkelt at danne sig et overblik over den enkelte vare og dens udbud. Men er disse prissammenligningstjenester så troværdige som vi alle sammen render og tror, det har jeg undersøgt nærmere i denne artikel.
Der er ingen tvivl om at der ofte også mange penge at spare ved at handle på nettet, da man køber direkte ved virksomheden og dermed springer en mellemmand over. Her er det en god idé at benytte prissammenligningstjenester, og at finde den bedste pris. Det kan være svært at danne sig et overblik hvis du gerne vil finde det billigste mobilabonnement eller sammenligne priser og hastigheder på bredbånd. Men får vi som forbruger det korrekte billede og tager de forskellige tjenester alle mulighederne med?
Bondtofte som ekspert i DR Kontant om prisportaler
Henrik Bondtofte har tidligere på måneden udtalt sig til Kontant på DR omkring deres omdiskuterede artikel og tvindslag Snydt: Prisportaler finder ikke de billigste flybilletter, her ud taler Henrik:
“Ofte ser man, at de her henvisningswebsider kun viser de sider, hvor de får kommission for det. Hvis man skal have et dækkende billede af hele markedet, er det nødvendigt, at alle udbydere kommer med i søgningen. Også de udbydere der ikke udbetaler kommission”
Grundlaget for at de fleste prissammenligningstjenester, er at de virksomheder og produkter som præsenteres i en prissammenligning, på en eller anden måde betaler til tjenesten. Derfor er det ikke et retvisende resultat, da det langtfra er alle virksomheder som ønsker det. Rigtig mange tjenester fungere som et affiliate netværk og så snart en tjeneste har henvist en bruger til virksomhedens siden, får tjenesten X antal kroner.
Men med det i baghovedet, er disse tjenester stadig et rigtig godt værktøj når der skal researches på nye produkter.