Betalinger uden SCA afvises – Stor ændring for webshops

Betalinger uden SCA afvises - Stor ændring for webshops

Der er flere og flere som forsøger at hacke diverse internet butikker, og derfor skærpes kravene omkring sikkerheden. Fra i dag d. 11. januar 2021 skal netbutikker leve op til SCA-betalinger med ekstra sikkerhedskrav ellers vil betalingerne blive afvist.

I dag d. 11. januar 2021 bliver de nye sikkerhedskrav til online kortbetalinger til virkelighed. Den sikre kundeidentifikation – SCA, Sikker Kunde Autentifikation – kræver, at kunden identificerer sig med enten NemId eller en selvvalgt kode, og at netbutikken har aktiveret 3D Secure i deres betalingsløsning.

Siden begyndelsen af november har Nets og bankerne slået den funktion til, men det er først fra i dag d. 11. januar, at det bliver et krav at alle danske webshops skal have det. Langt de fleste netbutikker er klar efter de mange SCA-omtaler i løbet 2020.

Hvad betyder SCA for din webshop og hvad kan du gøre?

Mange spår at kunden i den enkelte webshop kan risikere at forlade kurven, da SCA besværliggøre processen. Hvis en kunde i en hvilken som helst webshop møder en barriere, i større eller mindre grad, kan kunden risikere at find et alternativ sted at handle. Derfor er min anbefaling at lave små ændringer på steppet “betalingsmetode”, så fx Mobilepay eller Apple Pay er valgt som default, i stedet for betalingskort. Det kan i første omgang “rede” transaktionen.