Url med eller uden trailing slash? Undgå duplikeret indhold!

Url med eller uden trailing slash? Undgå duplikeret indhold!

En af de helt store indekserings syndere er duplikeret indhold. Det er en udfordring for rigtig mange hjemmesider og mange web-ansvarlige kæmper med at komme duplikerede indhold til livs. Specielt en specifik problematik kan skabe en masse duplikeret indhold, som kan give alvorlige problemer i søgeresultaterne. Det er problematikken omkring trailing slash, også kendt som stråstreg på dansk. Valget om en url skal være med eller uden stråstreg skal tages og det er vigtigt at det kun er en af versionerne som svare 200 succes.

Hvad er bedst med eller uden skråstreg (trailing slash)?

En url svarer med forskellige statuskoder og alt efter som de svarer korrekt og/eller om de skal indekeres i Google. Google indeksere som udgangspunkt kun urls der svarer succes 200. Men hvad sker der hvis samme url svare succes 200? – så har du duplikeret indhold.
Hvis du kan tilgå en hjemmesideadresse på dit website, uanset om du sætter en skråstreg til slut på URL eller fjerner den, og uden at du bliver redirectet (omdirigeret), har du duplikeret indhold på din hjemmeside.

Google vil altid vise brugerne det bedste resultat i enhver søgning, men hvis du har en stor mængde duplikeret indhold, kan Google og andre søgemaskiner risikere at straffe din side og dermed vil du have svære forudsætninger for at ranke.
Problemet opstår i det, at samme URL svarer og kan læses både med og uden / (stråstreg) – det vil sige, at der findes to forskellige versioner – af samme indhold, da begge URLs kan svare med en statuskode 200 OK.

Undgå duplikeret indhold ved at redirecte

Det er egentligt ret simpelt – redirect alle urls automatisk. Om du vælger at køre enten med eller uden trailing slash (skråstreg) er ligegyldigt, det er bare vigtigt at man er konsekvent og at man gør det gennem hele websitet.

Helt konkret betyder det at følgende URL: https://seomik.dk/omraader/linkbuilding
Automatisk bliver 301 redirectes til følgende URL: https://seomik.dk/omraader/linkbuilding/

Ovenstående formel kan gennemtvinges på hele websitet som en stringent regel, der altid skal overholdes. Dette kan gøres i din .htaccesss, hvis du kører apache (PHP), kører du ASP, sker det i ISS’en.

JohnMuller har også et statement omkring trailing slash:

John Mu trailing slash

Held og lykke med at få al duplikeret indhold ryddet af vejen 🙂